|
•
|
| רכיבה זוגית- כמה שאלות
|
נורית |
|
|
Jul 10, 2009 | 13:38 |
|
|
היי,
רציתי לשאול כמה שאלות:
אני עושה לבעלי יומולדת ומעוניינת להפתיע אותו עם רכיבה על סוסים (מת לרכב על סוסים...).
1. האם ישנה אפשרות לרכיבה זוגית, כלומר בלי עוד אנשים (כמובן עם מדריך וכו'..)?
2. אנחנו זוג דתי. יש מצב לאוכל קליל וכשר (לא חייב כשרות מהודרת)? אפילו פירות, עוגה וכדו' כשרים?
3. מאיזו שעה החווה פעילה ועד איזו שעה?
אשמח אם תענה לי בהקדם (אוטוטו היומולדת) :-)
thanks,
נורית.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 11, 2009 | 00:16 |
|
|
1. כמובן שכן.
2. כן, יש אפשרות גם לאוכל כליל וגם לארוחה יותר רצינית, בהתאם לדרישות הכשרות שלך ולמה שתרצי כמובן.
3. החווה פעילה כל שעות היום. אנחנו מתאמים יום ושעה שמתאימים לכם ואנחנו פנויים בהם ובמועד זה מתקיים הטיול.
את מוזמת ליצור איתי קשר בכל שאלה נוספת 4696508 052
ליאור
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 23, 2009 | 19:45 |
|
|
רציתי לדעת כמה עולה הטיול.
תודה מראש,
סהר.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 24, 2009 | 00:45 |
|
|
כפי שהסברתי בהודעות קודמות בפורום, לכל טיול יש מס' אפשרויות, לכל אפשרות מחיר אחר.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר טלפוני ולאחר שנסכם בדיוק באיזה טיול את מתעניין אוכל לנקוב גם במחירו.
אשמח לעמוד לרשותך
4696508 052
ליאור
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 02, 2009 | 10:08 |
|
|
האם אפשר להגיע בשבועות עם שני ילדים 10, 14
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 02, 2009 | 23:18 |
|
|
למה?
לשיעור? לטיול? (איזה?), יום הולדת?
את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל שמופיע למטה או בנייד: 4696508 052
ליאור
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 05, 2009 | 08:00 |
|
|
רציתי לדעת אם גם בפסח יש אצלכם טיולים?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 06, 2009 | 00:07 |
|
|
את מוזמנת ליצור איתי קשר לפרטים נוספים.
ליאור
0524696508
havatkom@kom_horses.com
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 28, 2009 | 21:25 |
|
|
יש לי סייחה בת שנתיים בערך שקיבלתי במתנה מחבר. אני מאוד אוהב סוסים אבל אני לא מומחה גדול ורציתי לשאול כמה שאלות:
1. היא בת שנתיים בערך וניראת גדולה מאוד, אפשר כבר להתחיל לרכב עליה?
2. לפני כמה ימים ניסיתי לשים עליה אוכף והיא נבהלה מאוד. איך מלמדים אותה? יכול להיות שהיא אף פעם לא תיתן לי לשים אוכף? במקרה כזה אפשר לרכב בלי אוכף?
3. החבר שנתן לי אותה אמר שאמא שלה היא סוסה שקטה ולכן גם היא תהייה שקטה ואני אוכל לאלף אותה בעצמי ללא עזרה מקצועית. אני אשמח לאלף אותה בעצמי אבל אני לא יודע איך, מה לעשות?
4. אני נותן לה לאכול ירקות חתוכים ולחם, האם זה מספיק לה מבחינת ערך תזונתי? כשאתחיל לרכב עליה אצטרך לתת לה יותר מזון?
תודה רבה על העזרה
שלומי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 29, 2009 | 13:21 |
|
|
1. תלוי עד כמה הסייחה שלך גדולה וגם לזן לו היא שייכת יש משמעות. בדר"כ אנחנו לא ממליצים להתחיל לרכב לפני גיל 3. מעבר למוכנות הפיסית חשובה גם המוכנות המנטלית של הסוס ולא הייתי ממליץ למהר. אם רק אפשר ויש לך סבלנות תמתין עוד שנה (בערך), אני מבטיח לך שתבוא על שכרך בעתיד.
2. יכול להיות שלא תצליח לשים עליה אוכף לעולם למרות שזו אפשרות לא כ"כ סבירה... אם מרגילים את הסוס לאט לאט ובהדרגה קרוב לוודאי שלא תהיה לו התנגדות לאוכף, צריך לקחת בחשבון שעבור הסייחה שלך מדובר בחפץ זר לחלוטין, תהליך ההכירות שלה עם האוכף צריך להיות איטי ונעים ככל האפשר. מכל מקום ניתן לרכב ללא אוכף אם אתה לוקח בחשבון שהיציבות שלך על הסוס נפגעת משום שאין לך ארכובות. הנחת המוצא שלי היא שאי קבלת האוכף היא סימפטום, לפני שתפטור את הגורם לסימפטום לא כדאי לרכב על הסייחה כך או כך.
3. בדומה בני האדם, יש סבירות גבוהה שהילדים יהיו דומים להוריהם אך אין הכרח כזה (מה עוד שלא פירטת על מיזגו של האב), אני מקווה שאכן תוכל לאלף את הסייחה לבדך אבל הייתי ממליץ להיות זהיר בנושא הזה. יש ספרי הדרכה שתוכל לקרוא וגם D.V.D (רובם באנגלית) אבל אין תחליף לנסיון. קח בחשבון שטעויות באילוף עלולות להיות הרות גורל כשאתה רוכב על הסוס, בעיקר אצל סייחים. הייתי ממליץ לך לכל הפחות לבצע את תהליך האילוף בייעוץ שוטף של איש מקצוע, החיסכון הכספי עשוי לעלות ביוקר במקרה הזה.
4. לא מומולץ להאכיל סוסים בלחם. ירקות חתוכים יכולים להוות מזון או לפחות חלק ממנו, כדאי להשקיע בביקור חד פעמי של ווטרינר לצורך העניין, שיראה את מבנה הגוף, את רמת הפעילות שלה וכיו"ב ויוכל להמליץ על תזונה עכשווית וגם להכווין אותך לכמויות המזון אותם תצרוך הסייחה במשך.
תהנה מהסייחה,
ליאור
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| שאלה בקשר לטיול גבינות ויין
|
אינה |
|
|
Nov 21, 2008 | 22:42 |
|
|
לחבר שלי יש יום הולדת והוא פשוט מאוהב בסוסים אז חשבתי לארגן לו טיול רק של שנינו עם סוסים.
רציתי לשאול:
1. באיזה שעות של היום זה יוצא בערך ואם אין שעות קבועות אז מתי הכי מומלץ לעשות את זה?
2. מה המחיר של כל זה?
3. בקשר לטיול של הפירות והשוקולדים- הוא טיול זוגי או קבוצתי?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 23, 2008 | 23:33 |
|
|
אינה שלום,
1. מבחינתינו הטיולים יכולים לצאת כמעט בכל שעות היממה, לכל שעה יש את היתרונות שלה - באופן כללי, בשעות היום רואים יותר נוף ובשעות החשיכה נהנים מההליכה והשקט של הלילה, כל אחד והעדפותיו. זוגות רבים מתחילים את הטיול בשעות האור, מבצעים את ההפסקה בזמן השקיעה וחוזרים בשעות הלילה, כך נהנים מכל העולמות אבל זו רק הצעה. באמת - מה שטוב לכם.
3. כל הטיולים, כולם, הם זוגיים בלבד. אנחנו לא מצרפים לאף זוג בטיול רומנטי שלו רוכבים נוספים (פרט למדריכים כמובן).
2. מחיר הטיול משתנה בהתאם לאורך וסוג ההפסקה ובהתאם למשך הרכיבה. יש אם כן, אפשרויות רבות למחיר של כל טיול. את מוזמנת ליצור איתי קשר בטלפון בנוגע לטיול הספציפי שאת מתכננת 4696508 052
מזל טוב, בכל מקרה
ליאור
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 30, 2008 | 13:24 |
|
|
אני בת 12, אני ביסודי, ואני עושה עבודה על הסוס והאדם. בעבודה שלי יש פרק על אילוף הסוס. מכיוון שהבנתי שאתם מומחים בנושא, ואשמח עם תענו לי על כמה שאלות. האימייל של זה: tav333@gmail.com
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 30, 2008 | 23:39 |
|
|
בפורום או במייל.
שיהיה לך בהצלחה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 27, 2008 | 10:23 |
|
|
רציתי לשאול אם צריך נסיון אם אני רוצה לעשות טיול עם ארוחה? אף פעם לא רכבתי ואני לא בטוחה שאצליח לרכב לבד (הבנתי מההסבר באתר שלכל רוכב יש סוס נפרד). אם לא אדע מה לעשות המדריך יוכל לעזור לי תוך כדי רכיבה?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2008 | 23:33 |
|
|
קרן שלום,
ראשית, אין צורך בנסיון מוקדם בכדי לעשות את טיולי הרכיבה שלנו.
לפני שתעלו על הסוס תקבלו הסבר על השליטה בו ועל אופן הנעתו, לאחר ההסבר תתרגלו את השליטה בסוס בתוך המאנז' (שהוא מעיין שטח חול מגודר ובטיחותי) ורק לאחר שתחושו בטוחים והמדריכים יוודאו שאתם שולטים היטב בסוסים תצאו לרכב בטבע.
פרט לכך, במשך כל הטיול ילוו אתכם שני מדריכים (כשלפחות אחד מהם מוסמך מכון ווינגייט) שידאגו לביטחונכם, לשלטיתכם בסוס ולהנאתכם. במקרה הצורך ואם תרצו בכך יוכלו המדריכים גם לעזור במהלך הרכיבה אף על פי שאני משוכע שאחרי כמה דקות על הסוס גם את תחשבי שאין בכל כל צורך.
אין לך כל סיבה לחשוש.
ליאור
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|